Biz Mühendis Yetiştiriyoruz!!!

Sizi Geleceğe Bekliyoruz

Neden Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Çünkü;

İngilizce Eğitim, İNTÖRN Mühendislik, Modern Laboratuar İmkanları, Çift Diplama İmkanı, Donanımlı Öğretim Üyesi Kadrosu, Yurtdışı Eğitim İmkanı (Mevlana,Erasmus)

İle

Yurtiçi Üniversitelerde Dönemlik Eğitim (Farabi),Uluslararası Diploma,Kaliteli Eğitim, 40 Yıllık Deneyim, Sertifika Eğitim İmkanı

Fakültemizden Haberler

Deneme

18 Ağustos 2014

hakkimizda

Fakültemiz

1973 yılında ODTÜ'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile eğitim-öğretime başlanmış, 1974 yılında Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin kurulmasıyla Mühendislik Fakültesine dönüştürülmüştür.

Tekstil Mühendisliği

Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü eğitim kalitesini en üst düzeye çıkararak, tekstil mühendisliği bölümleri arasında lider konuma ulaşıp, iş yaşamında başarılı tekstil mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bilimsel araştırmaların nitelik ve nicelik olarak arttırılması, üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmekve ülkemizin tekstil sanayinin gelişimine katkıda bulunmak öncelikli hedeflerindendir.1996 yılında kurulan Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, ilk lisans öğrencilerini 1998-1999 eğitim-öğretim yılında almıştır. İlk lisans mezunlarını 2002-2003 eğitim-öğretim yılında vermiş ve 2008-2009 öğretim yılı sonu itibarıyla toplam 156 öğrenci mezun etmiştir. Gelişen teknolojiye paralel olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına da gerek duyulduğundan 2000-2001 eğitim öğretim yılında yüksek lisans eğitimine başlanmıştır. Ancak, henüz doktora programı mevcut değildir.

Bölüm öğrencileri hazırlık sınıfı haricindeki 8 yarıyılda mühendislik ortak derslerinin dışında iplik, dokuma, örgü, nonwoven, boya, terbiye, konfeksiyon, tekstil makineleri ve teknik tekstiller alanlarında zorunlu ve seçmeli dersler almaktadırlar. 2009-2010 öğretim yılı başlangıcı itibari ile 198 lisans ve 18 yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır.

Tekstil mühendisliği bölümü, Türkiye’de tekstil mühendisliği eğitimini İngilizce veren ilk ve tek bölüm olması niteliğiyle uluslararası gelişmeleri kolaylıkla takip edebilen ve dolayısıyla tekstil sanayi kuruluşlarında öncelikle tercih edilen mezunlar vermektedir. Tekstil mühendisliği bölüm mezunları tekstil sektörünün üretim, planlama, pazarlama ve araştırma geliştirme birimlerinde görev almaktadırlar.

Tekstil Mühendisliği bölümü öğrencileri makine mühendisliği bölümü ile çift anadal ve makine mühendisliği, endüstri mühendisliği, fizik mühendisliği, inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, iktisat ve işletme bölümleri ile yandal programlarına sahiptir.

Bölümde 4 adet modern donanımlı derslik ve 80 kişi kapasiteli bir seminer salonu ve 5 adet laboratuar bulunmaktadır. Bunlar:

• Elyaf ve iplik laboratuarı
  • Kumaş laboratuarı,
  • Kimyasal tekstil laboratuarı,
  • Boya ve Terbiye laboratuarı,
  • Konfeksiyon laboratuarı.

Bu laboratuarlar dışında, öğrencilerin derslerde gördükleri teorik bilgileri işletmede pratiğe çevirmelerine olanak sağlayan bir pilot iplik işletmesi ‘’Dr. Abdulkadir Konukoğlu Tekstil Uygulama Merkezi’’ 2006 yılında bölüme dahil olmuştur.

Bölümde Tekstil Teknolojisi ve Tekstil Bilimleri olmak üzere 2 ana bilim dalı vardır.

+90 342 317 2000 (dahili 2000)

E-Posta

Faks