RANDEVULAR
AKADEMİK
İDARİ

"Nöroendokrin Tümör" Prof.Dr.Alper Sevinç NTV

Get the Flash Player to see this player.

Onkoloji Hastanesi TRT'de

Get the Flash Player to see this player.

RADYASYON ONKOLOJİ

Genel Bilgi:
Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı 2004 yılında kuruldu ve 2007 yılı başından beri Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi binasında hasta kabul etmektedir.

Anabilim Dalı iki adet çift enerjili lineer akseleratör (Electa Precise Synergy Platform), bir Kobalt 60 tedavi cihazı ve CT simulatörle hizmet vermekte. Tüm hastalar üç boyutlu konformal radyoterapi (3D CRT) ile tedavi edilmektedir. Ayrıca invivo dozimetri sistemi ve IMPAC hasta kayıt ve verifikasyon networkü bulunmaktadır.
Erişkin Onkoloji yataklı tedavi ünitesinde ihtiyaç duyan hastalar yatırılarak tedavi edilebilmektedir.

Öğretim Üyeleri:
Doç. Dr. Mustafa Adlı (Anabilim Dalı Başkanı)
Yrd. Doç. Dr.  Ahmet Dirier

Uzmanlar:
Uzm. Dr. Eda Yılmaz
Arş. Gör. Dr. Abdurrahman Kuzhan

Araştırma Görevlileri:
Arş. Gör. Dr. Rima davutoğlu
Arş. Gör. Dr. Hilal Alkış

Radyasyon Fizikçileri:
Uzm. Yük. Fiz. Müh. Şule Baz Çiftçi
Arş. Gör. Fiz. Müh. Ali Demirci
Fiz. Müh. Adem Ahlatlı

Hastalar İçin:
Anabilim Dalımızda hastalar radyoterapi (ışın tedavisi) ile tedavi edilmektedir. Radyoterapi kanser tedavisinde cerrahiden sonra en sık kullanılan ve en etkili tedavi yöntemidir. Ameliyat edilemeyen hastalarda hastalığın olduğu bölgede kontrol altına alınması veya ameliyat edilen hastalarda geriye kalma ihtimali olan hastalığın ortadan kaldırılması amacıyla uygulanır.  Radyasyon onkolojisi bölümlerine gelen hastaların yaklaşık %70’i küratif (tedavi edici ilk yöntem) amaçla, tek başına veya cerrahi ve/veya kemoterapi ile beraber radyoterapi alır ve bunların yaklaşık %50’sinde kür (hastanın tam olarak tedavi edilmesi, hastalığın yokolması) sağlanır.
Anabilim Dalımızda ihtiyaç duyabileceğiniz standart eksternal tedavilerin tümü (3D-CRT-üç boyutlu konformal radyoterapi, IMRT) yapılabilmektedir. Anabilim Dalımızda Tüm hastalar üç boyutlu konformal radyoterapi (3D CRT) ile tedavi edilmektedir.
Hasta yükünün fazla olması sebebiyle hastalar randevu ile kabul edilmektedir.
Randevu için 0342-4720711 nolu telefondan Anabilim Dalı Sekreterliği (Dahili 1119) ile görüşebilirsiniz.
Doktorunuz radyoterapi gerektiğini bildirdiyse zaman kaybetmeden randevu almanız tedavinizin zamanında yapılmasını sağlayacaktır.
Muayeneden önce:
Muayene için gelirken işinizin uzamaması için aşağıdaki belgeleri beraber getirmeniz gerekmektedir:
• “Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı”na sevk
• Ameliyat öncesi ve sonrası tüm film ve raporları
• Ameliyat öncesi ve sonrası yapılmış her türlü tetkik sonuçları
• Yapılan ameliyatların raporları
• Tüm biyopsi (parça) raporları
• Daha önce radyoterapi uygulandı ise bu tedaviye ait ayrıntılı bilgi
• Kemoterapi vb tedaviler uygulandı ise ilaçların isimleri, dozları, verildikleri zamanı gösteren belge

Tedavinin aşamaları:
 Anabilim Dalımızdaki işlemleriniz sekreterlik kayıt, poliklinik muayenesi, simulasyon, tedavi planlaması ve tedavinin uygulanması sırasıyla yürüyecektir.
 -Sekreterlik kayıt: Anabilimdalımızda tüm işlemler bilgisayarlar üzerinden yapıldığı için her ne sebeple olursa geldiğiniz zaman lütfen sekreterde kayıt yaptırınız. Ayrıca ilk kayıt sırasında gelişinizde hastalığınızla ilgili bilgilerin  bulunduğu dosyanızı (veya fotokopisini) filmlerinizle beraber sekreterliğe bırakmanız gerekmektedir. Aksi durumda işlemleriniz uzyacak ve tedaviniz gecikecektir. Sekretere size kolayca ulaşabileceğimiz bir kaç telefon numarası vermeniz size ulaşabilmemiz için önemlidir. Numaralrın ulaşılabilir olması tedavinizin zamanında yapılması için önemlidir.
- Poliklinik muayenesi: Dosyanızın incelenmesi ve muayenenizi kapsar. Poliklinikten çağrılmadan önce Sektererliğin karşısındaki Hemşire odasına giderek boy-ağırlık-nabız/tansiyonunuzun ölçülmesi gerekmektedir. Daha sonra lütfen bekleme salonunda çağrılmayı bekleyiniz.
 - Simulasyon: Tedavi edileceğiniz pozisyonda yatırılarak tomografinizin çekilmesi. Bu işlem genellikle poliklinikte görüldüğünüz gün olmaz. Bunun için size verilen randevu saatinden en az 30 dk önce gelerek sekretere gelğinizi bildirin ve çağrılmak için bekleme salonunda bekleyin. Bu işlem için aç karnına gelmenizde yarar var. Tomografi sırasındaki yatış şeklinizin tedavi sırasında da aynı olması gerektiğinden nasıl yattığınıza dikkat etmeniz önemlidir. Yine bu işlem sırasında vücudunuza çizilen nokta ve çizgilerin silinmemesi gerekmektedir. Tomografiniz çekildikten sonra tüm dosya ve filmleri bıraktıysanız gidebilirsiniz. Tedavi için telefonla çağrılacaksınız.
 - Planlama: Simulasyon sırasında çekilen tomografi filmleri üzerinde size uygulanacak tedavinin bilgisayarlar kullanılarak ayarlanmasıdır. Bu işlem de genellikle aynı gün içerisinde bitilemez. Tedavi edilecek bölgenize uygulanacak radyasyonun dozu ve veriliş şekli bu işlemle planlanmaktadır. Bu sebebple sizin için en iyi tedavinin planlanması günler alabilmektedir.
 - Tedavi: Planlama işlemi bittikten sonra tedavi için, verdiğiniz telefon numaraları aranarak, çağrılırsınız. Soylenen saatte gelerek sekretere kayıt yaptırmamanız durumunda diğer hastaların tedavilerini aksatmamak için tedaviniz o gün başlamayabilir! Tedavinizin ilk günü bir takım kontroller yapıldığından tedavi masasında 30 dk vey adah auzun kalabilirsiniz. Bu sizin dogru şekilde tedavi edilmeniz için yapılması gereken bir işlemdir ve bu süre içinde kıpırdamadan durmanız gerekmektedir. Üzerinize tedavi edilen alanın şekli kalemle çizilecektir. Bu çizgilerin silinmemesine dikkat etmeniz gerekmektedir aksi halde ilk günkü kontrol işleminin tekrarı gerekecektir.
 Tedaviniz boyunca herhangi bir sebeple Doktorunuzu görmek isterseniz sekretere ugrayarak randevu allmanız gerekmektedir. Aksi halde kayıtlara geçmediğiniz için çağrılmazsınız.